Cégünk
Rólunk

KeramikArt

…Amikor az ember rádöbbent arra, hogy életéből hiányzik a harmónia, felvett egy követ a földről és rajzolni kezdett a barlangja falára. A művészet ily módon a hiány megszépítése…”

Hamvas Béla

Családi vállalkozásunk célja, hogy a művészeti hagyományokat, gyökereket megőrizve egyedi, kézműves prémium termékeket kínáljunk vásárlóink számára.

Cserépkályhák, kandallók, épületkerámiák, dekorációs-, használati- és ajándéktárgyak – az első munkafázistól a legutolsóig mindent a legnagyobb gondossággal, odafigyeléssel és szakmai alázattal készítünk. Kizárólag a legkiválóbb német alapanyagokkal dolgozunk, ezzel garantálva a kifogástalan minőséget.

KERAMIKART – KÉZMŰVES KERÁMIA CSODÁK

A KERAMIKART  Pécs külvárosi részén található, a Rákos Lajos utca 27. szám alatt.

Itt kapott helyet többszáz négyzetméteres kerámia üzemünk…

A kézi formázó, ahol a tehetséget és a kitartást próbára tevő döngöléses technikával születnek a gyönyörű kerámiák (ez roppant időigényes módszer, de megéri, hiszen a végeredmény semmihez sem hasonlítható). J

Az öntő formázó, ahol az agyag massza két forma közé kerül be, így nyeri el közel végleges alakját.

A mázazó, ahol saját, féltve őrzött receptjeink alapján több mint  1600-féle színt tudunk kikeverni, melyeket szakavatott, óvatos és hozzáértő mozdulatokkal hordunk fel a felületekre.

Az égető helyiség, ahol a 8 db, nagy kapacitással rendelkező kemence található.

Végül az alapanyagraktár és a keverő következik – itt indul a boszorkánykonyhánk, ahonnan fazekasok, kerámiaművészek részére is biztosítunk alapanyagot kedvező áron.

Asztalos- és lakatosműhely a kerámiaművészet szolgálatában

Kiválóan felszerelt asztalos- és lakatosműhelyünk a kerámia üzem „keze alá dolgozik”. Saját tervezésű kályhaajtó, kéménybekötés, székláb, meseszép fa díszdoboz vagy éppen mókás szemüveg a kerti nyuszinak – rengeteg hasznos dolog készül itt, olyan praktikus és izgalmas kiegészítők, melyek segítségével minden vásárlói kérést teljesíteni tudunk.

Cserépkályha és kandalló egyedi elképzelések alapján

Családi vállalkozásunk az egyediséget és a magas színvonalat képviseli. Nálunk biztosan megtalálod az igényeidhez legközelebb álló kályhát vagy kandallót! Legyen szó modern, letisztult minimál stílusról, esetleg hagyományos, barokk vagy éppen reneszánsz ihletésű cserépkályhákról, mi elkészítjük Neked – szaktanácsadással, helyszíni felméréssel, vagyis komplett tervezéssel és kivitelezéssel.